Híreink

blog image
Mi a különbség a finn és az infraszauna között?
Dátum: 2017-10-24Kategória: Felnött női

A hideg téli napokon sokan választják kikapcsolódás és feltöltődés céljából a szaunázást. A szaunázás nemcsak kikapcsol, hanem tudományosan bizonyítottan jótékony hatással is bír. Jó hatással van a légzőszervekre, oldja a feszültséget, méregtelenít, felfrissülést nyújt a fáradt, kimerült szervezet számára.

A szaunáknak több fajtája ismert, melyek közül a két legismertebb a finn és az infraszauna. Amennyiben nehezen dönt, hogy melyiket válassza, akkor talán az alábbi összehasonlítás segíthet önnek, hogy melyiket válassza, ha Budapesten szeretne finn vagy infraszaunát beszereltetni az otthonában.

 1. A finn szaunát elsősorban felnőttek használhatják, ezzel szemben az infraszaunát fiatal kortól egészen idős korig alkalmazhatják a szaunázás kedvelői. Mindez azért van, mert az infraszauna kisebb mértékben terheli meg a szervezetet.
 2. A finn szauna használata maximum heti két alkalommal ajánlott, ezzel szemben az infraszaunát akár naponta is használhatja, természetesen azért nem szabad túlzásba esni.
 3. A finn szauna felfűtéséhez idő kell, ezzel szemben az infraszauna bekapcsolás után akár azonnal is használható.
 4. A finn szauna működési elve a meleg levegőre és a magas páratartalomra épít. Ezzel szemben az infraszauna a bőr mélyebb rétegeibe eljutó infra sugarakkal, belülről melegíti az emberi testet. Ha a felöntés élményére vágyik, akkor részesítse előnyben a finn szaunát, ellenkező esetben jól jöhet az infra szauna.
 5. A finn szaunákat magas hőmérséklet és páratartalom jellemzi, ezzel szemben az infra szaunában viszonylag alacsony és szabályozható a hőmérséklet.
 6. Mindkét szauna típus nagyon egészséges, bár az infra szaunának nagyobb hatásfokot tulajdonítanak a méregtelenítés és kalóriaégetés szempontjából.
 7. Akár a finn, akár az infraszaunát használja, a bőre tónusa javulni fog, selymesebb és puhább lesz. Sokan használják az infra szaunát bőrfeszesítő hatása miatt.
 8. Energetikai szempontból az infraszauna fenntartása olcsóbb, mint a nagyobb, autentikusabb rokonáé.
 9. A finn szauna a magas hőmérséklete miatt szív és érrendszeri megbetegedések esetén semmiképpen nem javasolt. Ezzel szemben az alacsonyabb hőmérsékletű infra szaunát ezekben a betegségekben szenvedő emberek is nyugodtan használhatják.
 10. A finn szaunák jellemzően nagyobb helyigényűek, közösségi időtöltésre is kiválóan alkalmasak. Ha például különleges szauna estre vágyik, akkor ez csak a finn szaunában képzelhető el. Az infra szaunák kisméretű kabinjaik miatt inkább magányos szaunázásra alkalmasak, viszont egyéni relaxációra tökéletesek.
 11. Az infra szaunák könnyen összeszerelhetőek, előre gyártott paneljeit különleges szakértelem nélkül is össze tudja illeszteni. Ha finn szaunát szeretne építtetni, akkor ahhoz mindenképpen szakértő mesterember bevonására lesz szüksége.

Bármelyik szauna típust választja, egészsége megóvása érdekében jelentős lépéseket fog tenni. Amennyiben az infra szauna mellett dönt, akkor igényeinek megfelelően fog tudni dönteni nemcsak méret és dizájn, hanem az infra szauna árak szempontjából is.

Megosztás:
Árajánlatkérés