Híreink

blog image
Luxus-e a színterápia az infra szaunákban?
Dátum: 2017-08-29Kategória: Nincs

Szauna építés esetén ma már – a méltán közkedvelt, szauna kályhával felfűtött, finn szaunák mellett – az infra szaunára is gondolhatunk. Az infra szauna egy modernebb, egyszerűbb megoldás a szaunázásra. Ugyanazzal a rengeteg hasznos hatással bír, ugyanúgy segít eltávolítani a méreganyagokat, illetve megújítani a testet-lelket, erősíteni az immunrendszer védekezőképességét, valamint ugyanúgy felveszi a harcot a megfázás és a különböző légúti megbetegedések ellen, tehát ugyanazt tudja nyújtani, mégis kicsit másképpen teszi azt, mint a finn szauna.

Az infra szaunát bátran használhatják olyanok is, akiknek nincsen lehetősége egy külön szobát, helyiséget, esetleg egy kis házat építtetni a szaunának. Hiszen az infra szaunának minimális a helyigénye: gyakorlatilag akkora, mint egy zuhanykabinnak. Így az infra szauna akár a fürdőszobában is elfér. Az infra szauna sokkal hamarabb felmelegszik, nem kell szauna kályhával felfűteni, mint a finn szaunát. Az infra szaunának az eszközigénye is kisebb, mint a finn társának, hiszen leginkább csak egy konnektor kell hozzá.

Az infra szauna további előnye a finn szaunával szemben, hogy használható benne az úgynevezett színterápia. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szaunázás során különböző színekkel világítják meg a szaunát, jótékony hatást tulajdonítva ennek. Hiszen a színek hatásait már az emberiség kezdete óta ismerik, és már az ősemberek is alkalmazták, az idők során pedig rengeteget fejlődött a tudásunk a színek hatásairól.

A színterápia tehát egyáltalán nem luxus, ha arról van szó, hogy kérjük-e az infra szaunánkba, avagy kihagyjuk belőle. Hiszen a színterápiára csak egyszer kell beruházni, és aztán minden szaunázás alkalmával el lehet dönteni, hogy melyik színt érdemes éppen választani, vagy esetleg inkább anélkül szeretne szaunázni.

A színeknek számos egészségjavító hatása ismert, melyek nem csak a testünket, de a lelkünket is felfrissítik.

- A kék szín például közismerten nyugtatólag hat az idegrendszerre, illetve befelé irányultságra késztet. Tehát hasznos lehet például a szellemi, kreatív tevékenységet végzőknek. De a magas vérnyomás mérsékléséhez is hozzájárul.

- A zöld színt nem véletlenül alkalmazzák kórházakban, hiszen az egészség színeként tekintenek rá, illetve nem véletlenül javasolják a depressziósoknak sem azt, hogy menjenek ki a természetbe. Hiszen a zöld szín nem csak nyugtat és harmonizál, de egészséges, természetes energiával is feltölt.

- A sárga szín a Nap színe, így ez is pozitívan hat a közérzetre, de nem nyugtat, hanem inkább tevékenységre sarkall. Energiát ad, segíti az alkotó, kreatív munkát, illetve a fizikai aktivitást is képes fokozni.

- A piros a tűz színe. Feltölt erővel és energiával, elűzi a fáradtságot és kedvetlenséget. Kimerültségben és krónikus fáradtságban szenvedőknek ajánlják.

Láthatjuk tehát, hogy a színterápia egyáltalán nem luxus kiegészítője az infra szaunáknak, hiszen viszonylag kis befektetéssel nagyon sokat képes javítani az idegrendszerünk állapotán, igény szerint serkenti vagy nyugtatja azt. Kávé vagy energiaital, esetleg éppen nyugtató helyett tehát sokkal egészségesebb, olcsóbb és természetesebb, illetve pihentető és adalékanyagoktól mentes megoldás tehát az infra szauna színterápiáját igénybe venni!

Megosztás:
Árajánlatkérés